Theaterseizoen, Trasimeno Meer, UmbriŽ

Evenementen

M.i.v. 24/11/2018 Tot 21/03/2019

Panicale

Theaterseizoen, Trasimeno Meer, UmbriŽ

Theaterseizoen van de schouwburg Cesare Caporali te Panicale.
Burgermeester Giulio Cherubini sprak hierover als volgt: “Het theaterseizoen 2018-2019 is, zoals elk jaar, voor de inwoners van Panicale ťťn van de meest geapprecieerde evenementen.
De samenwerking met het Teatro Stabile dell’Umbria heeft het mogelijk gemaakt dat in de loop van de jaren de grootste namen van de Italiaanse theaterwereld ook in Panicale zijn opgetreden. Het programma van dit jaar, samengesteld door de afdeling Cultuur van de gemeente, door de theatergroep la Compagnia del Sole en de Artistieke Leider,† biedt een rijke serie voorstellingen, met gerenommeerde acteurs op nationaal niveau, waarbij traditie en hedendaagse thema’s in elkaar overgaan en† verschilldende vormen van podiumkunsten zoals toneel, dans en muziek met elkaar worden gecombineerd.

De eerste voorstelling die op het programma staat vindt plaats op zaterdag 24 november; een fraaie productie van het Teatro Stabile dell’Umbria, OCCIDENT EXPRESS, op meesterlijke manier geinterpreteerd door de actrice Ottavia Piccolo, begeleid door het Multietnische orkest van Arezzo. Het is het aangrijpende verhaal over een oude vrouw uit Mosul die samen met haar kleindochtertje van vier jaar vlucht via de Balkanroute.

Hierop volgt een andere beroemde productie van het Teatro Stabile dell’Umbria, PUEBLO,† met de bekende en geliefde vertelkunstenaar Ascanio Celestini, die op vrijdag 14 december zal optreden, begeleid door de muziek van Gianluca Casadei; ook dit keer roept zijn verhaal ontroerende beelden op over mensen die zich aan de rand van onze samenleving bevinden.

Zaterdag 12 januari †wordt SEMPRE DOMENICA opgevoerd, een toneelstuk dat de prijs Premio In Box heeft gewonnen, met als thema werken, tijd, energie en dromen die dagelijks door werk worden opgeslokt, geconsumeerd en ontnomen.
Op de planken zes acteurs, met levensverhalen die elkaar doorkruisen.

Vrijdag 15 februari volgt IL RACCONTO D’INVERNO (Wintersprookje) van William Shakespeare, onder leiding van Andrea Baracco, momenteel ťťn van de interessantste Italiaanse regisseurs, en opgevoerd door de acteurs van de Compagnia dei Giovani van het Teatro Stabile dell’Umbria. Een voorstelling waarbij het publiek zich zal laten verleiden door de intrigerende magie van het sprookje.†

De kunst van het dansen mag niet ontbreken: zaterdag 2 maart staat† INA /SUITE† op het programma, uitgevoerd, onder leiding van de choreograaf Afshin Varjavandi, door een groep jonge dansers die al jaren lang met hem samenwerken en zijn innovatieve en energieke stijl delen. De voorstelling bestaat uit een opeenvolging van korte fragmenten van zijn laatste danswerken, waar in een briljant ritme virtuositeit en schoonheid van het lichaam het publiek zullen verrassen.

Het seizoen sluit af op donderdag 21 maart met MISTERO BUFFO, ťťn van de meest geniale stukken van Dario Fo, waarmee deze artiest wereldberoemd is geworden. Onder de bekwame en uitmuntende leiding van de regisseur Eugenio Allegri treedt de acteur Matthias Martelli op als middeleeuwse minstreel en hofnar in dit populaire toneelstuk, dat als model heeft gediend voor de grote vertelkunst van de laatste twintig jaar.

Info Afdeling Cultuur van de Gemeente Panicale 075/837710.

« Meer in deze categorie