Home » Il Trasimeno » Evenementen in de omgeving

Evenementen in de omgeving

CANTIERE INTERNAZIONALE D’ARTE

CANTIERE INTERNAZIONALE D’ARTE (Montepulciano, 25 km)†

Het festival biedt over symfonische concerten, kamermuziek, theater, workshops en multi-media-evenementen, allen originele producties die de ervaring van internationaal bekende kunstenaars met het enthousiasme van jong talent mengt. Het festival eindigt met een groot slotconcert uitgevoerd op de Piazza Grande.

www.fondazionecantiere.it


Festival Spoleto

Festival dei Due Mondi di Spoleto (Spoleto, km. 50)

Spoleto Festival dei Due Mondi is weer het belangrijkste muziekfestival van UmbriŽ, het samenbrengen van verschillende culturen en grote artiesten uit de hele wereld. Het is een prestigieus podium voor bekend doorgewinterde muzikanten en een kans voor nieuwe opkomende talenten om hun kunst te tonen. De producties hier zijn allemaal origineel.
www.festivaldispoleto.com


Festa dei Ceri Gubbio

FESTA DEI CERI (Gubbio, Km. 56)
Ieder jaar op 15 mei, een dag vůůr de sterfdag (in 1160) van san Ubaldo, herdenkt Gubbio deze heilige met de ‘Corsa dei Ceri’. Dit is een eeuwenoude traditie. Drie enorme houten kaarsen met daarop de beelden van san Ubaldo, san Giorgio en san Antonio worden op houten tafels gemonteerd en door sterke mannen in een woeste meeslepende race door de stad gedragen tot aan de Monte Ingino.
www.ceri.it


Palio di Siena

†Palio di Siena ( Siena, km. 70)

Het wereldberoemde Palio van Siena vindt elk jaar plaats op 2 juli en 16 augustus op de prachtige Piazza del Campo in het centrum van deze prachtige stad. De oorsprong van het Palio dateert uit de Middeleeuwen en het gaat over de rivaliteit tussen 17 stadswijken, of contrade. De 2 juli-versie bevat gekostumeerde optochten, vlaggenzwaaiers en drummers, maar het Palio is pas echt wanneer de paarden van de verschillende wijken wedstrijd met elkaar voeren rond het plein in een dramatische, intense en korte wedstrijd.
www.ilpalio.org


Umbria Jazz

UMBRIA JAZZ (Perugia, 20 km)

Umbria Jazz is het meest populaire jazz ItaliŽ festival in ItaliŽ.† Umbria Jazz heeft dan ook twee festivals per jaar, die plaatsvinden in Perugia en over het Nieuwjaaar seizoen in Orvieto. Er is live muziek op elk plein, in de theaters, kerken en kloosters, concerten met alles van grote rocksterren en cult jazz artiesten.†

www.umbriajazz.com

__________________________________________________________________________________________________________

Museo Etrusco MAEC - CORTONA

Van de geheimen van Holkham Hall naar de wonderen van het British Museum

In de voetstappen van de moderne etruskologie

Dit is een unieke gelegenheid om de fasen van het ontstaan van de moderne etruskologie in de XVIII eeuw te volgen door middel 150 belangrijke werken waaronder schilderijern, tekeningen, archeologische vondsten en documenten, die getuigen van de intense aandacht voor de Etrusken vooral in de angelsaksische wereld.

Het museum MAEC heeft de eer om voor het eerst in ItaliŽ etruskische werken van enorm belang te ten toon te stellen, die door het British Museum te London en de Residentie van Holkham Hall te Norfolk zijn uitgeleend tesamen met originele tekeningen en koperen platen gegraveerd door †Etruria Regali libri VII van Thomas Dempster, manuscript in latijn geschreven op verzoek van †Cosimo II de’ Medici tussen 1616 en 1619. Het is de bedoeling om dankzij de meest recente ontdekking van nieuwe documenten en vondsten het interesse voor de Etrusken in the UK onder de aandacht te brengen, zowel als de band tussen de angelsaksen en italianen in de zeventiende en achtiende eeuw door middel van belangrijke kunstwerken in de italiaanse museums, zoals het bronzen beeld van de advocaat uit het †Museo Archeologico te Florence en de “Putto Graziani” uit het Vatikaan, zowel als meer dan 40 stukken uit de collectie van het British Museum:beeldjes, urnen, bronzen,†† ceramiek en juwelen afkomstig uit centraal Etruria, van Prato tot aan Bolsena en Vulci. †

De tentoonstelling, verzorgd door Paolo Bruschetti, Bruno Gialluca, Paolo Giulierini, Suzanne Reynolds en Judith Swaddeling, wordt vergezeld door een catalogus, samengesteld uit de velen vondsten en documenten die zijn uitgestald en die als belangrijke text dient voor de studie van de Etrusken in de moderne wereld.†