Home » Il Trasimeno » Het Park en de eilanden

Het Park en de eilanden

De "La Valle" Oasis ( San Savino - Magione)  is het meest interessante deel van het meer van Trasimeno, vanuit een naturalistische standpunt bezien. De ondiepe wateren en de uitgebreide rietvelden maken het een belangrijke plaats om even te stoppen, het is een broedgebied voor duizenden vogels langs hun jaarlijkse migratie routes. De Oasis is het hele jaar open voor bezoekers, als volgt: elke ochtend van 9:00 – 1:00 uur en dan weer in de middag (van oktober tot mei) 15:00 – 18:00 uur, en (juni tot september) 16:00 – 20:00 uur. Rondleidingen worden aangeboden met een audio-gids (Engels en Italiaans) en er is een houten loopbrug over het water met een observatorium. De Oasis heeft ook een vogel ring faciliteit.
Van juni tot september,“Begeleide natuurwandelingen”,van 10.30 tot 12.00: een wandeling bij het oudste meer van Italië: birdwatching, ringen van vogels en bezoek aan de waterlelietuin. Kinderen tot zes jaar gratis; van 7 tot 14 jaar euro 4,00; volwassenen euro 6,00. 

Info: www.oasinaturalisticalavalle.it-  Tel. +39  075 84 72 865 -+39 328 30 55 083 (M.Maddalena Chiappini)
         oasilavalle@gmail.com

Isola Polvese valt onder de jurisdictie van Castiglione del Lago en is het grootste van de drie eilanden. Het getuigt van vele eeuwen geschiedenis met kerken zoals de Chiesa di San Secondo, het Monastero Olivetano, de Chiesa di San Giuliano en een onlangs gerestaureerde XIV eeuwse kasteel. Het Porcinai bad (in de waterplanten tuin) is ook erg interessant. Het werd opgericht in de late jaren 1950 door landschapsarchitect Pietro Porcinai.

Behoud van het milieu is de filosofie waarmee het eiland wordt beheerd en dat heeft geresulteerd in de oprichting van een educatief wetenschappelijk park waar onderzoek wordt verricht  Er zijn klassen waar de studenten over het milieu worden onderwezen. Het eiland is de thuisbasis van een Verblijf en Studiecentrum met een vergaderzaal, accommodatie en hostel.
Rondleidingen
van 45 minuten naar het kasteel, de kerk van San Giuliano en de Tuin van waterplanten
.

Info: www.provincia.perugia.it/guidetematiche/ambienteterritorio
www.polvese.it

Servizio Navigazione: www.fsbusitalia.it/fsb/L´offerta/Linee-regionali/Umbria         Tel. +39 075 9637702

Isola Maggiore
Dit eiland valt onder de gemeente van Tuoro sul Trasimeno en is het enige eiland dat bewoond is. Het dorpje heeft nog steeds het aanzien van een XV eeuwse vissersdorp behouden. In 1211 heeft San Francesco d’Assisi er de periode van het vasten doorgebracht, er staat een kapelletje op de plaats waar hij met een bootje is geland na het oversteken van het Trasimeno meer in een vreselijk onweer, en de rots waar hij heeft staan bidden. De traditie van het Ierse kantklossen is een van de leuke dinge van de Isola Maggiore. De plaatsen om te bezoeken vindt u in de “Museum Route van Isola Maggiore”.

Info: Associazione Turistica Pro Loco di  Isola Maggiore -  +39 075 8254233 - isolamaggiore.proloco@gmail.com

Servizio Navigazione:  Tel. +39 075 9637702


Isola Minore. Weinig is bekend over dit eiland, het kleinste van de drie, dat onder de gameente van Passignano sul Trasimeno valt en onbewoond privé-bezit is.

Aeroporto Eleuteri - Castiglione del Lago

Deze luchthaven was tot enkele decennia geleden een militair vliegveld, vernoemd naar de Umbrische vlieger Leopoldo Eleutri. Het is nu omgetoverd in een groen gebied dat bestaat uit zo´n 100 hectare terrein aan de oever van het meer van Trasimeno en is het punt van vertrek voor de georganiseerde wandeltochten, fietstochten en paardrijden. Het gebied is bezaaid met interessante land en meer flora en fauna, maar ook als locatie voor milieu-evenementen en openlucht activiteiten.