Home » Il Trasimeno » Het gebied van Trasimeno

Het gebied van Trasimeno

Het Blauwe Meer Tussen de Groene Heuvels van Umbria

Het Trasimeno meer ligt in Centraal ItaliŽ, omringd door de belangrijkste kunststeden tussen Florence en Rome waar ItaliŽ beroemd voor is, steden zoals Siena, Arezzo, Perugia, Assisi, Orvieto en Gubbio, allen steden die rijk zijn aan historie en cultuur. †Acht steden liggen om het meer heen, sommige op panoramische heuveltoppen zoals†† Cittŗ della Pieve, Paciano, Panicale en Piegaro – anderen aan de oever van het meer zoals Castiglione del Lago, Magione, Passignano sul Trasimeno en Tuoro sul Trasimeno.


EEN MAGISCHE GEBIED TUSSEN HISTORIE ENMYTHOLOGIE

Ook prins Trasimeno kwam onder de indruk vande schoonheid en harmonie van dit gebied, hij was de zoon van de mythische Etruskische koning Tyrreno en viel voor de schoonheid van de ninf Agilla. De grote passie die hieruit
voortkwam veroorzaakte helaas de dood van de prins. Sindsdien heet het meer het Trasimeno meer en men zegt dat bij een zachte wind over het meer, de treurzangen van de ninf Agilla, die huilend haar geliefde zoekt, te horen zijn. De mythologie wordt hier een met de geschiedenis en vertelt ons over een plaats dat voor de Etrusken heilig werd beschouwd.
Inderdaad werd het Trasimeno meer door de etrusken “Tarsminas” genoemd zoals vermeld in de “Tabula Cortonensis”, en het werd beschouwd als een afbeelding van het hemelse gewelf.


†††